Misstänkt misshandel på Irans ambassad


Demonstration mot den iranska regimen. Foto: Shutterstock

Fem anställda på Irans ambassad i Stockholm anklagas för misshandel. De ska ha attackerat ett kvinna och hennes vän då hon utförde en fredlig protest mot regimen i Iran inne på ambassaden.

Det var lördagen den 9 december strax innan lunch som kvinnan och hennes vän besökte ambassaden i Stockholm för att förnya kvinnans ID-handlingar. Väl inne på ambassaden drog kvinnan av sig sin hijab och tog fram en bild av Ayatollah Khamenei som hon rev sönder samtidigt som hon ropade slagord mot regimen.

Enligt polisanmälan ska en av de anställda då ha låst dörren och därefter drogs kvinnan ned på golvet och utsattes för sparkar och slag, hon blev också dragen i håret. När hennes vän försökte ta upp mobilen för att larma utsattes även han för misshandel.

I polisanmälan står det att kvinnans vän var blodig på händerna när de kom ut från ambassaden och att kvinnan hade ont i hela kroppen, huvudet och hade problem med ena ögat.

Kvinnans advokat säger att de avvaktar bedömning från åklagaren och att det är oklart hur ärendet kommer behandlas med tanke på att det misstänkta brottet inträffade inne på ett annat lands ambassad.

Global Bar Magazine har försökt nå Irans ambassad på telefon utan att få något svar.

Kajsa Sörman

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.