Nyhet: Biståndet blir 0,88 procent 2023


Tobias Billström, Ulf Kristersson och Johan Forsell. Foto: Moderaterna

Det svenska biståndet för 2023 kommer att landa på 0,88 procent av BNI 2023 och kommer att uppgå till 56 miljarder kronor årligen under tre år.

Det innebär en sänkning på 1,4 miljarder kronor jämfört med i år. Det skriver Kristdemokraternas biståndspolitiske talesperson Gudrun Brunegård i en debattartikel i Global Bar Magazine.

Samtidigt kommer det att finnas ett tak på åtta procent för avräkningar. Efter den ryska invasionen av Ukraina skar den förra regeringen ner biståndet med nära 18 procent.

Med en fast kronkurs kommer procentsatsen, 0,88 procent enligt Brunegårds debattartikel, att ändras över tre år. För 2023 spår Handelsbanken att BNP minskar med 0,3 procent för att sen öka med 1,6 procent under 2024.

Läs artikeln här

Redaktionen

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.