Christophe Sacko ny Regionchef för Västafrika och Tchad på Läkarmissionen


Christophe Sacko är Läkarmissionens nya Regionchef för Västafrika med globalt säkerhetsansvar. Han kommer i sin nya roll ansvara för Läkarmissionens landskontor i Niger och Chad samt de humanitära programmen i regionen. I tjänsten ingår att implementera ett gediget säkerhetssystem i syfte att skydda de 300 medarbetare som är posterade i region-och landkontor, samt ansvar för kapacitetsutvecklingen. Detta är en viktig satsning då Läkarmissionens anställda och lokala partners möter allt svårare säkerhetshot i länder som Sudan, Niger, Tchad, Sydsudan och Somalia.

Han har en masterexamen i företagsekonomi med inriktning management och kommer senast från en tjänst på Shifo Foundation, där han framgångsrikt lett digitalisering och scaling av ett nationellt vaccinationsprogram i Gambia. Dessutom har Christophe en bakgrund som global säkerhetsrådgivare, humanitär koordinator och Business Developer och en gedigen fälterfarenhet från konfliktländer som Mali och Niger.

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.