Christophe Sacko ny Regionchef för Västafrika och Tchad på Läkarmissionen


Christophe Sacko är Läkarmissionens nya Regionchef för Västafrika med globalt säkerhetsansvar. Han kommer i sin nya roll ansvara för Läkarmissionens landskontor i Niger och Chad samt de humanitära programmen i regionen. I tjänsten ingår att implementera ett gediget säkerhetssystem i syfte att skydda de 300 medarbetare som är posterade i region-och landkontor, samt ansvar för kapacitetsutvecklingen. Detta är en viktig satsning då Läkarmissionens anställda och lokala partners möter allt svårare säkerhetshot i länder som Sudan, Niger, Tchad, Sydsudan och Somalia.

Han har en masterexamen i företagsekonomi med inriktning management och kommer senast från en tjänst på Shifo Foundation, där han framgångsrikt lett digitalisering och scaling av ett nationellt vaccinationsprogram i Gambia. Dessutom har Christophe en bakgrund som global säkerhetsrådgivare, humanitär koordinator och Business Developer och en gedigen fälterfarenhet från konfliktländer som Mali och Niger.

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.