Aktion för Ukraina: Hantverk räddar liv!


Ludmila med nätet som Ann Linde var med och knöt.

Initiativet ”Hantverk som räddar liv” äger rum vid Dramaten i Stockholm den 2a juli för att symbolisera att det är drygt fjorton veckor sedan Ryssland bombade teatern i Mariupol, Ukraina.

”Hantverk som räddar liv” startades i Stockholm den 20 mars 2022 av de två belarusiska konstnärerna Ludmila Christeseva och Edvard Tarletski. De ville bidra till motståndsrörelsen mot den diktatur som de två också upplevt i sitt gamla hemland.

Projektet handlar om att ukrainska och svenska kvinnor samlas, men även män och barn, för att för hand knyta kamouflagenät till den ukrainska armen. ”Hantverk som räddar liv” är en världsomspännande aktivitet som allt sedan Rysslands angrepp på Ukraina den 24 februari 2022. På Dramaten kommer man också att hänga upp nätet som utrikesminister Ann Linde var med och knöt. Den symboliska hängningen har Dramaten gett sitt tillstånd till, för att på så sätt symboliskt visa sitt stöd för alla de som dödades vid bombningen av teatern i Mariupol.

– Vi vill att lördagens initiativ ska uppmärksamma den brutala bombningen av teatern i Mariupol, där hundratals barn och kvinnor tagit skydd. Trots att de skrivit barn vid teatern, vilket kunde läsas av ryssarna, bombade man bestialiskt de oskyddade civila, säger Ludmila Christeseva.

”Hantverk som räddar liv” har i Stockholm också kompletterats med ”Swedish Fika” och därmed blivit ett integrationsprojekt, där ukrainska kvinnor och svenska kvinnor möts och knyter kontakter. Ett hundratal från allmänheten har hittills deltagit under lördagarna.

Redaktionen

Plats: Vid Dramaten, Nybrogatan 2. 
Tid: Start kl. 15:00  Slut: 18:00

Datum: Lördag 2 juli 2022

Lyssna på:

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.