Ukrainska kulturorganisationer får 10,4 miljoner


Kyiv. Foto: Marjan Blan/Unsplash.

Svenska institutet ger projektstöd till elva svenska organisationer för återuppbyggnad av det krigshärjade landet tillsammans med ukrainska kulturorganisationer. 

Det handlar om projekt som återuppbygger Ukrainas infrastruktur och stödjer ukrainska kulturarbetares sysselsättning på flykt. 
– Ukrainska kulturarbetare befinner sig i en mycket svår situation. Med det här stödet hoppas vi kunna underlätta för dem att fortsätta att verka, i eller utanför sitt land. På lång sikt hoppas vi att stödet bidrar till att stärka deras möjligheter och till att Ukraina kan återuppbyggas, säger Madeleine Sjöstedt, generaldirektör för Svenska institutet i ett pressmeddelande.

Projekten berör bland annat litteratur- och/eller dramatik, film- och foto, arkitektur och stadsplanering. Några av de som har fått stöd är Khimaira, Rikstolvan och Sveriges Arkitekter.

Här är listan alla som fått stöd.

Redaktionen

Uppläsning av artikel

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.