Global Podd 107. Hur känns det egentligen, Matilda Ernkrans?


Biståndsminister Matilda Ernkrans. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet.

Borde fler organisationer bli bättre på sin egen självförsörjning? Hur ska vi undvika en jojo-effekt vid framtida avräkningar – och hur känns det att vara den sannolikt mest impopuläre biståndsminister vi haft på mycket länge? Hör biståndsminister Matilda Ernkrans i Global Podd avsnitt 107.

Det stormar just nu mycket kring biståndsminister Matilda Ernkrans sedan regeringen beslutat att räkna av upp mot 40 procent av många biståndsinsatser.

– Jag förstår verkligen den oro som många inom civilsamhället känner och kommer att vara den första att ta kampen för att vi ska kunna ge nya och bättre besked till civilsamhället och folkrörelserna – för det tycker jag de förtjänar! säger hon bland annat i intervjun.

Hör också om givarkonferensen för Ukraina och om den roll ministern vill att näringslivet ska spela.

  • Medverkande: Biståndsminister Matilda Ernkrans
  • Programledare: David Isaksson 

Lyssna på Apple Podcaster här

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.