Första nomineringarna har kommit!


Illustration: Lisa Jansson.

De första nomineringarna till Biståndsdebattens mäktigaste har kommit. Missa inte chansen att nominera du också. Senast den 12/4 vill vi ha ditt förslag.

Är det något du tycker gjort ett särskilt stort intryck på biståndsdebatten och som varit med om att forma agendan under det senaste året (mars 2021-mars 2022) som i så hög grad präglas av krig och konflikter – Burma, Afghanistan och nu också Ukraina. Glöm då inte att nominera!

Biståndsdebattens mäktigaste utses av Global Bar Magazine och sammanfaller i år med att vi firar två år som tidning. Till tidigare års mäktigaste hör Martin Uggla (2021), Greta Thunberg (2019), Parul Sharma (2018) samt Isabella Lövin & Ulrika Modéer (2017). Frågan är om någon av de tidigare vinnarna kommer att leta sig in på listan också för detta år.

Hur har då debatten varit det här året? Utan att föregripa några nomineringar så kan vi konstatera att det senaste året varit oerhört händelserikt. Kuppen i Burma/Myanmar ägde rum i början av 2021 och i augusti 2021 tog talibanerna makten i Afghanistan. Nu befinner sig miljoner människor på flykt sedan Ryssland invaderat Ukraina och en diskussion pågår för fullt om i vilken utsträckning biståndet ska finansiera flyktingmottagandet. Samtidigt leder ökade matpriser till att fattigdomen ökar i en allt mer polariserad värld.

Har detta också präglat debatten? Vad tycker du? Nominera den person du tycker lyft just de frågor du tycker varit viktiga.

Så här fungerar det:

  • Nominera de personer du tycker bäst genom att skicka ett mail senast den 12/4 till info@globalbar.se som även inkluderar en motivering.
  • De nominerade presenteras därefter och alla får möjlighet att rösta på sin favorit.
  • Rösterna vägs samman med vad personen åstadkommit under året, samt med juryns bedömning. Vardera del av dessa sidor värderas till en tredjedel av den totala poängen. Skulle det bli jämt har juryn utslagsröst. 

Jury
Juryn för Biståndsdebattens mäktigaste består av tre av Omvärldens tidigare chefredaktörer Jesper Bengtsson (idag chefredaktör Dagens Arena), Anki Wood (idag projektledare på Fojo) och Ylva Bergman (idag chefredaktör på Aktuell Hållbarhet), samt av David Isaksson (Chefredaktör Global Bar Magazine) och Qaisar Mahmood, författare och mångfaldsdebattör.

Välkommen med dina nomineringar!

Redaktionen

Uppläsning av artikel

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.