Sverige ger 100 miljoner till UNHCR


Sverige ger 100 extra miljoner i form av kärnstöd till FN:s flyktingorgan (UNHCR). Via kärnstödet bidrar Sverige till att UNHCR snabbt kan tillföra nödhjälp i kriser runtom i världen, och förse människor med bland annat tak över huvudet, mat, vatten och sjukvård.

– Rysslands invasion av Ukraina har orsakat en flyktingkris med över två miljoner människor som redan tvingats fly, och det riskerar att fördubblas. Samtidigt är rekordmånga människor på flykt i världen. UNHCRs roll att förse människor med mat och tak över huvudet är livsavgörande, och därför gör regeringen nu ytterligare en utbetalning på 100 miljoner kronor till UNHCR, säger biståndsminister Matilda Ernkrans.

I och med beskedet den 9 mars uppgår kärnstödet till UNHCR för 2022 till totalt 888 miljoner kronor.

Tomas Nordberg

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.