Sverige ger 100 miljoner till UNHCR


Sverige ger 100 extra miljoner i form av kärnstöd till FN:s flyktingorgan (UNHCR). Via kärnstödet bidrar Sverige till att UNHCR snabbt kan tillföra nödhjälp i kriser runtom i världen, och förse människor med bland annat tak över huvudet, mat, vatten och sjukvård.

– Rysslands invasion av Ukraina har orsakat en flyktingkris med över två miljoner människor som redan tvingats fly, och det riskerar att fördubblas. Samtidigt är rekordmånga människor på flykt i världen. UNHCRs roll att förse människor med mat och tak över huvudet är livsavgörande, och därför gör regeringen nu ytterligare en utbetalning på 100 miljoner kronor till UNHCR, säger biståndsminister Matilda Ernkrans.

I och med beskedet den 9 mars uppgår kärnstödet till UNHCR för 2022 till totalt 888 miljoner kronor.

Tomas Nordberg

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.