Honduras tidigare president kan utlämnas till USA


Helikoptern med Juan Orlando Hernández landar utanför högsta domstolen. Foto från Twitter.

Högsta domstolen i Honduras gav den 16:e mars klartecken för att landet ska kunna utlämna den före detta presidenten Juan Orlando Hernández till USA där han står anklagad för narkotikabrott.

På bara några veckor har Juan Orlando Hernández gått från att vara landets politiskt mäktigaste person till att bli vilken fånge som helst – nästan! Bara några dagar efter att hans efterträdare Xiomara Castro tillträdde begärde USA att den före detta presidenten skulle utlämnas, misstänkt för narkotikabrott. Sedan tidigare sitter hans bror fängslad i USA för narkotikahandel.

Iförd handbojor landade Juan Orlando Hernández med helikopter utanför Högsta domstolen som senare under dagen beslutade att den före detta presidenten kunde utlämnas. Den före detta presidenten har nu tre dagar på sig för att överklaga beslutet men det mesta tyder på att han verkligen kommer att utlämnas.

Redaktionen

Läs också

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.