Global Podd 95. 2022 – hur ska det gå?


Blir 2022 året då det vänder? Foto: CDD20/Unsplash.

Omicron kopplar greppet, kalla kriget är tillbaka och runt om världen är demokratin på tillbakagång. Men det finns också ljusglimtar – och inte minst – människor att inspireras av som fortsätter att utmana makten! Lyssna på årets första avsnitt av Global Podd.

Det har blivit 2022 och i årets första avsnitt av Global Podd diskuterar vi vad som hänt under 2021 och vad som vi kan förvänta oss av 2022. 

Blir 2022 de unga aktivisternas år?

Kommer världen att bli bättre? Vad kommer att hända i Gaza, Afghanistan och Mali och vilken betydelse kan valet i Chile få för resten av världen? Dessutom bistånd till diktaturer, internetövervakning, sexuella övergrepp inom FN. Men också – aktivister som inte ger upp och länder där utvecklingen faktiskt går åt rätt håll.

Vi blickar bakåt och spanar framåt. Och vi säger som musikern och oppositionsledaren Bobi Wine i Uganda: ‘Don’t pay our oppressor. Biståndspengar ska inte användas för att göda förtryckarna.

Global Podd önskar alla ett positivt, demokratiskt och icke-auktoriärt 2022!

Lyssna på Spotify här

Lyssna på Podcaster här

Här hör du Bobi Wines senaste låt Ogenda (OBS starkt bildmaterial).

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.