Biståndsarbetare dödad i Sydsudan


En kvinna och hennes barn vadar genom översvämmade fält i Unity State, Sydsudan. Foto Gabriela Vivacqua/WFP.

Den 19:e december attackerades en konvoj med hjälpfordon i Sydsudan och en biståndsarbetare dödades. Totalt har fem biståndsarbetare dödats i Sydsudan under 2021.

Enligt uppgifter från FN attackerades en konvoj med fem amfibiebilar den 19:e december på vägen mellan Tindiir och Duk Padiet i Jonglei efter att de återvänt till Tindiir där de delat ut akut livsmedelshjälp till personer som drabbats av de omfattade översvämningarna i en region där ca 130 000 personer beräknas vara i behov av akut nödhjälp.

Som Global Bar Magazine tidigare rapporterat här är läget i Sydsudan akut med omfattande översvämningar som tvingats hundratusentals på flykt.

 – Med tanke på att Jonglei-provinsen drabbats hårt av översvämningar känns det helt absurt när personer från regionen, vars familjer fått del av de akuta hjälpinsatserna, attackerar hjälparbetare. Detta besinningslösa våld riskerar att försvåra vårt arbete med att ge akut hjälp. Dessa attacker mot biståndarbetare måste upphöra, säger FN:s samordnare för det humanitära arbetet i Sydsudan Matthew Hollingworth i ett uttalande.

Totalt har fem biståndsarbetare dödats i Sydsudan under 2021.

Redaktionen

Lyssna också på

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.