Global Podd 92: Sorg och frustration när biståndsministern lämnar


Per Olsson Fridh. Foto: Wikipedia. Johan Fredriksson, CC BY-SA 3.0,

– Jag ska fira de framgångar vi uppnått, men just nu känns det rent utsagt skit att vi har hamnat där vi är! Hör den avgående biståndsministern Per Olsson Fridh om hur det känns att lämna regeringen.

Efter mindre än ett år lämnar Per Olsson Fridh rollen som biståndsminister. Vilka råd har han till sin efterträdare? Hur ser han på biståndets roll i Afghanistan? Vilken roll kan biståndet spela i valrörelsen och vad innebär M-SD-KD-budgeten för Sveriges internationella engagemang inom klimatområdet?

Global Podd samtalar med Sveriges avgående biståndsminister om ett år som varit oerhört intensivt.

Dessutom: Hur kommer det sig att extremhögern golvade mitten och vänstern i det chilenska valet? Santiagobon och musikskribenten Marcus Nilsson hjälper oss att förstå hur vänstervåg och proteströrelse förbyttes till en fråga om lag och ordning i Chile.

Bienvenidos a Global Podd 92!

Du hör:

  • Per Olsson Fridh, avgående biståndsminister
  • Marcus Nilsson, bloggare och lärare i Chiles huvudstad Santiago.

Programledare: Ylva Bergman och David Isaksson.

Läs också:

Uppläsning av artikel

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.