Flygangrepp stoppar FN-hjälp till Tigray-provinsen


Mat lastas av i Tigray från en hjälpsändning. Foto: WFP/Claire Nevill

Ett FN-plan med en hjälpsändning till den krigsdrabbade etiopiska Tigray-provinsen har tvingats vända på grund av flygangrepp mot Tigrays huvudstad Mekele. Det skriver FN:s humanitära kontor OCHA i ett uttalande.

Det var i november 2020 som våldsamma strider utbröt i den etiopiska Tigray-regionen mellan centralregeringen, understödd av eritreanska styrkor, och den tigreanska rörelsen TPLF. Den etiopiska militären har sedan striderna börjat tagit kontroll över stora delar av landet, samtidigt som strider alltjämt pågår. Båda sidor har utfört omfattande övergrepp mot de mänskliga rättigheterna och tiotusentals människor har tvingats på flykt.

Följ vår rapportering om Etiopien här

Under den senaste månader har plundring och krigföring lätt till att situationen ytterligare förvärrats och FN beräknar att 5,2 miljoner människor är i behov av akut hjälp i de tre etiopiska provinserna Tigray, Amhara och Afar.

Redaktionen

Läs också:

Uppläsning av artikel

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.