Internetnedstängning i Zambia


Under valdagen i Zambia den 12:e augusti har åtminstone delar av landets internettrafik stängts ned. Det rapporterar flera källor både inom och utanför landet.

Global Podd har i en serie avsnitt i samarbete med Bloggers of Zambia rapporterat kring och diskuterat hotet mot internet i Tanzania, Uganda och Zambia. I Tanzania och Uganda genomfördes omfattande nedstängningar av Internet i samband med presidentvalet. I Zambia, som av de flesta ses som en relativt väl fungerande demokrati, har debatten inför valet varit öppen. Trots detta uttryckte Daniel Sikazween stor oro för att internet skulle kunna stängas ned under valdagen i samband med att han medverkade i Global Podd avsnitt 77.

Enligt informationen är det framför allt WhatsApp som blockerats, men det finns även uppgifter om att Facebook och Twitter påverkats. Någon vinnare i valet har när detta skrivs ännu inte utropats.

Redaktionen

Lyssna också på

Uppläsning av artikel

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.