Allt fler tigrar i världen


Tiger i Indien. Foto: Mohan Moolepetlu/Unsplash.

För första gången på flera decennier ökar antal tigrar i världen. Idag beräknas det finnas ca 3 900 tigrar totalt i världen.

Under de senaste hundra åren har världen förlorat 97 procent av sina tigrar. Sedan 2006 och fram till nu har antalet tigrar i Indien ökat från 1400 till 2 900. Indien är hem för ca 70 procent av alla tigrar som finns i världen och det totala antalet vilda tigrar beräknas uppgå till ca 3 900.

Antalet sibiriska tigrar i gränsområdet mot Kina har också ökat och beräknas idag uppgå till ett drygt 50-tal.  

Tidningen Indian Express berättar om fyra kvinnliga naturfotografer som blivit helt besatta av att följa och fotografera de mäktiga kattdjuren.

Den 26:e september sänder TV4 en insamlingsgala i samarbete med Världsnaturfonden WWF som bland annat handlar om de stora kattdjuren.

Redaktionen

Uppläsning av artikel

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.