25/8 17.30-19.30. Hur stoppar vi de onda krafterna?


MINSK, BELARUS - August 30, 2020: Peaceful protest in Minsk. Riot police blocking the road for protesters

Plats: Järnvägsparken mellan Centralstationen och Tegelbacken.

Årets första Global Bar Talks har fokus på protest – och motstånd. Vi pratar Afghanistan, Burma/Myanmar, Hongkong och Belarus med Patrik Oksanen, Anna Sundström och Michael Sender. Välkommen på livs levande samtal utan Zoom och med tillgång till mat och dryck!

Det senaste året har inneburit en katastrofal utveckling i många länder. Våldet har slagit till – i Belarus, Hongkong och Burma/Myanmar. Och i Afghanistan har talibanerna precis tagit makten.

Vad krävs av oss om vi ska stoppa de onda krafterna? Varför väljer många diktatur framför demokrati och hur gör vi för att stödja de som kämpar och vägrar ge upp?

Global Bar Talks inleds med ett samtal kring motstånd  – och inspiration!

17.30. Hur stoppar vi de onda krafterna

Medverkande:

  • Michael Sender, medgrundare till föreningen Sveriges Belarusier.
  • Anna Sundström, Generalsekreterare, Palmecentret.
  • Patrik Oksanen, Senior Fellow, Tankesmedjan Frivärld.

18.30. ”Ett år i Belarus”. Stefan Ingvarsson från Svenska Pen berättar om den nya boken som du också kan köpa under kvällen.

18.45 ca. Vad händer i Sydafrika? Samtal med Sydafrikakännaren Magnus Walan.

Moderator: David Isaksson.

Under perioden 25-28/8 organiserar vi Global Bar Talks i Järnvägsparken (mellan Tegelbacken och Centralstationen). Det blir samtal och mingel, musik samt mat och dryck till försäljning. Vi håller säkert avstånd och alla samtal sker utomhus för att minimera risk för ytterligare spridning av covid-19. 

Global Bar Talks är gratis och öppet för alla – attenda eventet på facebook här för att säkra din plats.

Järnvägsparken ovanifrån.

Redaktionen

Läs mer här


Uppläsning av artikel

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.