Global Podd 73. Hur står det till med våra älskade hav?


Badbryggan vid Kapelludden på Öland. Foto: David Isaksson.

Det är sommar och miljoner människor runt om i Europa beger sig mot hav och stränder för att bada, fiska och sola. Men hur står det egentligen till med våra älskade hav? Vi pratar med Inger Näslund, expert på havs- och fiskefrågor på Världsnaturfonden WWF. 

Utfiskning, värmeböljor, föroreningar – hur står det  till med världens hav? Medelhavet har fyra gånger mer plast än den gigantiska ansamlingen av plast i nordöstra Stilla havet. Vågar man bada i Östersjön? Finns det någon fisk kvar i i Medelhavet? Häften av allt luft vi producerar kommer från havet som står för en större del av syreproduktionen än världens regnskogar. Trots detta är kunskapen liten om hur komplext det marina ekosystemet faktiskt är och de risker som finns när allt fler så kallade invasiva arter etablerar sig i våra nordiska vatten.

I Global Podd 73 –  inspelat vid Medelhavet och Östersjön – gör vi en djupdykning i världshaven tillsammans med Inger Näslund, expert på havs- och fiskefrågor på Världsnaturfonden WWF. 

Lyssna på Podcaster här

Programledare: Ylva Bergman och David Isaksson.

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.