Global Podd 70. Centralamerika – en krutdurk på väg att explodera


Flyktingar från El Salvador på väg till USA. Foto: Shutterstock.

Hårdnande förtryck, extrem korruption och ett våld som bara blir värre samtidigt som miljoner människor försöker fly. Vad händer om inget görs? Kommer Centralamerika att explodera på nytt?

Två miljoner centralamerikaner kan vara på väg mot gränsen till USA. Samtidigt fortsätter våldet: I Nicaragua fängslas alla som kan tänkas hota Daniel Ortegas maktinnehav inför valet i höst och i Honduras sitter presidentens bror fängslad i USA för narkotikahandel. Samtidigt får fria medier och civilsamhället allt svårare att verka.

Kommer Centralamerika att explodera på nytt – 25 år efter fredsavtalet i Guatemala? Vilken roll spelar biståndet och kan korruptionen bekämpas genom ett nytt samarbete?

Vi pratar utvecklingen i Centralamerika med Hans Magnusson, Sveriges ambassadör i Guatemala med ansvar för samtliga länder i regionen.

Programledare: Ylva Bergman och David Isaksson.

Lyssna på Podcaster här

Uppläsning av artikel

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.