Läkarmissionen får ny generalsekreterare


Josephine Sundqvist
Josephine Sundqvist

Josephine Sundqvist tillträdde den 1 maj som Läkarmissionens nya generalsekreterare.

Dr Sundqvist kommer närmast från en position som senior strategisk rådgivare på SIDA. Hon har en bakgrund som forskare och har arbetat på plats med svenskt bistånd i östra Afrika i många år. Dr Sundqvist säger att: ”Vi måste kraftsamla tillsammans för att säkra rätten till hälsa globalt. Detta innefattar att bekämpa det utbredda könsbaserade våldet mot kvinnor och flickor som ökat lavinartat under pandemin. Planetens och människors hälsa är det viktigaste idag, inte minst om vi ska uppnå Agenda 2030.”

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.