Läkarmissionen får ny generalsekreterare


Josephine Sundqvist
Josephine Sundqvist

Josephine Sundqvist tillträdde den 1 maj som Läkarmissionens nya generalsekreterare.

Dr Sundqvist kommer närmast från en position som senior strategisk rådgivare på SIDA. Hon har en bakgrund som forskare och har arbetat på plats med svenskt bistånd i östra Afrika i många år. Dr Sundqvist säger att: ”Vi måste kraftsamla tillsammans för att säkra rätten till hälsa globalt. Detta innefattar att bekämpa det utbredda könsbaserade våldet mot kvinnor och flickor som ökat lavinartat under pandemin. Planetens och människors hälsa är det viktigaste idag, inte minst om vi ska uppnå Agenda 2030.”

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.