Palestina: USA återupptar stödet till UNRWA


Sjukvårdspersonal på ett hälsocenter i Gaza som drivs av UNRWA
Ett hälsocenter i Gaza som drivs av UNRWA. Foto: UNRWA.

USA har beslutat att återuppta sitt bistånd till FN:s organ för palestinska flyktingar, UNRWA. Det nya stödet uppgår till 150 miljoner dollar.

Det var i början av 2018 som USA under Trump drog in sitt stöd som motsvarade ungefär en fjärdedel av den totala budgeten vilket ledde till en omfattande kris för arbetet, även om flera andra givare sedan höjde sina anslag. UNRWA etablerades 1949 och USA har sedan starten varit den största enskilda givaren.

Det nya stödet från USA kommer att ingå i UNRWAs generella budget som i huvudsak används för att finansiera de ca 700 skolor och 150 hälsocenter som FN-organet driver. Förutom detta ger USA 75 miljoner dollar för humanitära insatser och 10 miljoner dollar till fredsarbete.

Redaktionen

 

Uppläsning av artikel

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.