Ny ambassadör mot människohandel


Sverige har sedan 2016 en ambassadör mot människohandel. Nu tillträder Anna Ekstedt på posten. Hon har tidigare bland annat tjänstgjort på EU-kommissionen i Bryssel och inom FN-organisationen IOM.

Sverige håller hög profil i kampen mot människohandel, både bilateralt och multilateralt, skriver regeringen i ett pressmeddelande. Ambassadören mot människohandel har en central roll i detta arbete och förväntas skapa synergier med andra delar av Regeringskansliets verksamhet. 

”Ett grundläggande syfte med funktionen är att förstärka Sveriges internationella profil som försvarare av de mänskliga rättigheterna, inklusive sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter, och stärka bilden av Sverige som pådrivande i arbetet mot människohandel och dess orsaker,” skriver UD vidare i pressmeddelandet.

Sverige har idag ett flertal ambassadörer för olika fackområden.

Redaktionen

Uppläsning av artikel

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.