Ny ambassadör mot människohandel


Utrikesdepartementet. Foto: ArildV - Eget arbete, CC BY-SA 3.0 Wikipedia

Sverige har sedan 2016 en ambassadör mot människohandel. Nu tillträder Anna Ekstedt på posten. Hon har tidigare bland annat tjänstgjort på EU-kommissionen i Bryssel och inom FN-organisationen IOM.

Sverige håller hög profil i kampen mot människohandel, både bilateralt och multilateralt, skriver regeringen i ett pressmeddelande. Ambassadören mot människohandel har en central roll i detta arbete och förväntas skapa synergier med andra delar av Regeringskansliets verksamhet. 

”Ett grundläggande syfte med funktionen är att förstärka Sveriges internationella profil som försvarare av de mänskliga rättigheterna, inklusive sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter, och stärka bilden av Sverige som pådrivande i arbetet mot människohandel och dess orsaker,” skriver UD vidare i pressmeddelandet.

Sverige har idag ett flertal ambassadörer för olika fackområden.

Redaktionen

Uppläsning av artikel

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.