Pris till satirtecknaren Anis Wani i Kashmir


Anis Wani är glad över priset som kommer att ge honom nya möjligheter att utveckla sitt arbete som tecknare.
Anis Wani. Foto: The Kashmir Walla.

Anis Wani, satirtecknare på tidningen Kashmir Walla i Srinagar (Kashmir) som vi tidigare skrivit om hör de till som nu får The Creative Activism Awards. Bland pristagarna finns också den samiske konstnären Anders Sunna.

Priset, som skapats av regissör Iara Lee uppmärksammar musiker, poeter, skribenter och andra kreatörer (som tecknare i Anis fall) med den gemensamma nämnaren att de kämpar för mänskliga rättighetsfrågor, miljö och ekonomisk rättvisa. 

– Priset handlar inte bara om mig som individ, utan det är för hela vår creativa community som står upp mot makten – och än viktigare – det är för hela Kashmir, säger han till den egna tidningen Kashmir Walla

I sina satiriska teckningar ifrågasätter Anis Wani makten över hemprovinsen och lyfter fram hur vanliga människor drabbas av konflikten mellan Indien och Pakistan. Med hjälp av priset ska han fortsätta söka access kring relevanta researchmaterial samt resa till platser som han behöver upptäcka. 

The Creative Activism Awards skapades av regissör Iara Lee som är en brasiliansk kvinna med koreanskt påbrå som har producerat ett flertal dokumentärfilmer. 

Noël Nevanti

Ser fler av Anis Wanis bilder här

Uppläsning av artikel

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.