Givande fortsatt stort trots pandemin


Givas nya rapport visar att folk fortsätter att ge trots pandemin.
Givas nya rapport visar att folk fortsätter att ge trots pandemin.

Trots minskade gåvor från företag så fortsätter insamlingsorganisationerna att visa starka resultat. Förklaringen är att privatpersoner gett mer under pandemin det visar en undersökning från organisationen Giva Sverige som samlar insamlingssverige.

Siffrorna som är en prognos över 2020  visar att de totala intäkterna från gåvor och bidrag väntas bli i nivå med eller strax under 2019, då totalt 9,1 miljarder kronor samlades in av medlemsorganisationerna. 

Drygt 40 procent av organisationerna uppger en ökning av insamlade medel, medan drygt hälften förutspår en minskning och 6 procent att summan blir oförändrad jämfört med 2019. Den största förändringen i jämförelse med föregående år är att fler organisationer uppger att gåvor från företag har minskat. Och det är allmänheten som står för stabiliteten.
– Den nedgång i givande som vi uttryckte oro för i början av pandemin tycks ha uteblivit, åtminstone för de större organisationerna. Allmänheten har visat ett stort engagemang och en vilja att bidra under pandemiåret, och enligt vår prognos har gåvor från privatpersoner till och med ökat jämfört med 2019. Däremot verkar de organisationer som inte har lika stor andel av sina intäkter från privatpersoner haft det svårare under 2020, säger Charlotte Rydh, generalsekreterare på Giva Sverige, i ett pressmeddelande från organisationen.

Redaktionen

Läs rapporten här

Uppläsning av artikel

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.