Fortsatta protester i Burma – internet nedstängt


Bild från Twitter

Ett antal europeiska organisationer går nu ut med krav på sanktioner mot Burma (Myanmar) som ett svar på militärkuppen. Samtidigt fortsätter protesterna i landet.

Det Europeiska Burmanätverket kräver att juntan i Burma upphäver undantagstillståndet och låter parlamentet sammanträda samt att Aung San Suu Kyi och ministrar, regionala politiker, pro-demokratiska aktivister och andra gripna omedelbart släpps fria. Nätverket hävdar att valresultatet från november i fjol ska hörsammas. Det internationella samfundet å sin sida bör introducera riktade sanktioner mot militärjuntan och militära tillgångar. USAs president Joe Biden har också uttalat sig för sanktioner mot regimen.

Under fredagen stängdes Twitter ned i Burma. Telenor som är ett av de största telekommunikationsföretagen i landet bekräftade under fredagen att de beordrats att blockera Twitter och Instagram. På lördag morgon svensk tid kom information om att all teletrafik stängts ned i landet. Samtidigt fortsätter protesterna mot militärjuntan, rapporterar flera medier och på sociala medier ber demokratiaktivister ambassaderna att göra sina nätverk tillgängliga för de som protesterar.

Redaktionen

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.