Fika för Belarus!


Söndag den 7e februari är det dag för solidaritetsfika med Belarus och kvällen innan pågår en global solidaritetskonferens online till stöd för alla som kämpar för demokrati i Belarus.

Konferensen omfattar bland annat rundabordssamtal och kan följas på YouTube. Vid 18.10 ca kommer Stockholm att medverka i sändningen.

Dagen efter, söndag den 7e är det dags för solidaritetsfika med Belarus, som bland annat arrangeras av organisationen Sveriges belarusier.

Så här står det i instruktionerna för de som vill vara med:

  1. Smycka bordet med belarusiernas traditionella färger rött och vitt. Det kan vara dukar, servetter, blommor eller kanske själva bakverket. Det är bara fantasin som sätter gränser!

2. Brygg en kanna te/kaffe och duka fram något gott till.

3. Fika! Utomhus eller inomhus, med personer du får fika med i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer, högst 8 till antal – tänkt på att hålla avstånd!

4. Lyssna gärna på belarusiska protestlåtar, försök att sjunga. 

5. Berätta om din fika för oss och människor i Belarus genom att publicera en bild eller video här i gruppen eller/och på Facebook eller Instagram med hashtag #standwithbelarus #solidaritetsfika. Tänk på att skriva var någonstans i Sverige du befinner dig och gör ditt inlägg delbart. Är det några andra personer i bild får de vara med på att bli fotograferade. Det viktigaste dock är att vita och röda färger syns!

Här finns en spellista med låter från och om protesterna

Redaktionen

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.