Fika för Belarus!


Söndag den 7e februari är det dag för solidaritetsfika med Belarus och kvällen innan pågår en global solidaritetskonferens online till stöd för alla som kämpar för demokrati i Belarus.

Konferensen omfattar bland annat rundabordssamtal och kan följas på YouTube. Vid 18.10 ca kommer Stockholm att medverka i sändningen.

Dagen efter, söndag den 7e är det dags för solidaritetsfika med Belarus, som bland annat arrangeras av organisationen Sveriges belarusier.

Så här står det i instruktionerna för de som vill vara med:

  1. Smycka bordet med belarusiernas traditionella färger rött och vitt. Det kan vara dukar, servetter, blommor eller kanske själva bakverket. Det är bara fantasin som sätter gränser!

2. Brygg en kanna te/kaffe och duka fram något gott till.

3. Fika! Utomhus eller inomhus, med personer du får fika med i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer, högst 8 till antal – tänkt på att hålla avstånd!

4. Lyssna gärna på belarusiska protestlåtar, försök att sjunga. 

5. Berätta om din fika för oss och människor i Belarus genom att publicera en bild eller video här i gruppen eller/och på Facebook eller Instagram med hashtag #standwithbelarus #solidaritetsfika. Tänk på att skriva var någonstans i Sverige du befinner dig och gör ditt inlägg delbart. Är det några andra personer i bild får de vara med på att bli fotograferade. Det viktigaste dock är att vita och röda färger syns!

Här finns en spellista med låter från och om protesterna

Redaktionen

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.