Vill du bli nästa biståndsminister?


Personer bär säckar över en bro
Act Svenska kyrkan stödjer humanitära insatser i Bangladesh efter de största översvämningarna i landet på flera år. Foto: Paul Jeffrey/ACT-alliansen

I helgen avgår Isabella Lövin som språkrör och kommer strax därefter att lämna regeringen och sina ministeruppdrag. En plats som blir ledig är jobbet som biståndsminister – Sveriges viktigaste minsterpost, menar Act Svenska kyrkan som med hjälp av en ”annons” vill hjälpa statsminister Stefan Löven att hitta hennes ersättare. 

I sin ”annons” skriver organisationen bland annat:

Som svensk biståndsminister ansvarar du för ett av världens bästa och mest effektiva bistånd enligt OECD, men med stor potential för förbättringar. Du ansvarar för att den procent vi svenska medborgare avsatt av vår BNI till bistånd används med så stor nytta som möjligt för global utveckling och humanitära insatser. Du gör det i en tid då behoven och utmaningarna är större än någonsin tidigare på grund av covid-pandemin och effekterna av en global lockdown parallellt med den globala uppvärmningen. I ryggen har du ett brett folkligt stöd för en solidarisk och generös biståndspolitik, ett engagerat och kompetent civilsamhälle och ett grundmurat internationellt förtroende för Sveriges roll inom globala frågor.

Och till de kvalifikationer som krävs nämns:

En närmast överjordisk förmåga att kommunicera extremt komplexa frågor på ett sätt som är enkelt utan att vara förenklande och samtidigt sakligt och oerhört entusiasmerande.

Har du tips på en lämplig person? Skicka ett mail till: statsradsberedningen.registrator@regeringskansliet.se

Här kan du läsa ”annonsen” i dess helhet:

Redaktionen

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.