Sida svarar på nytt om Tanzania


Efter det att artikeln om det stora svenska stödet till staten i Tanzania publicerats kom Sida in med en komplettering kring den politiska risken och kontrollen av att utbetalningarna. Sida skriver: 

”Samarbetet sker under strikt kontroll och deltagarna i de lokala råd som gör urvalet av bidragstagare får inte var knutna till något parti. Inom ramen för PSSN finns ett gediget uppföljningssystem, både på resultat och spårning av finansiella medel. Sverige arbetar i nära samråd med Världsbanken, vilka har höga krav på motpartens medelshantering och rapportering, samt PWC som bistår i den finansiella uppföljningen. Dessutom genomför Sverige och andra givare finansiell revision för att ytterligare kontrollera flödet av medel till, och inom, programmet.” 

Sida har också bifogat en bild med ett utdrag ur Världsbankens utvärdering:

Petter Bolme

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.