Peter Eriksson avgår idag


Peter Eriksson. Foto: Regeringskansliet.

Biståndsminister Peter Eriksson avgår med omedelbar verkan. Det säger i samband med en presskonferens idag. Han lämnar plats för nya språkrör att forma sitt team och inför den regeringsombildning som väntas i samband med att Isabella Lövin lämnar regeringen.

– Min plan har hela tiden varit att jag inte kommer att göra en ny valrörelse, men det blir lämpligt att göra det nu. Jag har gjort min värnplikt färdigt nu och behöver mucka. Jag har ingenting färdigt utan ska få lite tid för att fundera på framtiden och vad jag vill göra, säger Peter Eriksson under en presskonferens.

Peter Eriksson har suttit som biståndsminister under en halv mandatperiod. Initialt var många i branschen skeptiska mot honom, men särskilt bland de som arbetar med mänskliga rättigheter och med östfrågor har Peter Eriksson varit populär då han i flera fall agerat kraftfullt. Det är oklart om det blir en miljöpartist som efterträder honom. I väntan på en ordinarie ny minister ersätts han av Isabella Lövin.

Här hittar du all vår rapportering kring Peter Eriksson

Här kan du lyssna på Global Podd 24 där Peter Eriksson svarar sina kritiker

Redaktionen

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.