Peter Eriksson avgår idag


Peter Eriksson. Foto: Regeringskansliet.

Biståndsminister Peter Eriksson avgår med omedelbar verkan. Det säger i samband med en presskonferens idag. Han lämnar plats för nya språkrör att forma sitt team och inför den regeringsombildning som väntas i samband med att Isabella Lövin lämnar regeringen.

– Min plan har hela tiden varit att jag inte kommer att göra en ny valrörelse, men det blir lämpligt att göra det nu. Jag har gjort min värnplikt färdigt nu och behöver mucka. Jag har ingenting färdigt utan ska få lite tid för att fundera på framtiden och vad jag vill göra, säger Peter Eriksson under en presskonferens.

Peter Eriksson har suttit som biståndsminister under en halv mandatperiod. Initialt var många i branschen skeptiska mot honom, men särskilt bland de som arbetar med mänskliga rättigheter och med östfrågor har Peter Eriksson varit populär då han i flera fall agerat kraftfullt. Det är oklart om det blir en miljöpartist som efterträder honom. I väntan på en ordinarie ny minister ersätts han av Isabella Lövin.

Här hittar du all vår rapportering kring Peter Eriksson

Här kan du lyssna på Global Podd 24 där Peter Eriksson svarar sina kritiker

Redaktionen

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.