Greta och reselängtan – teman för årets pepparkakshus


Vem vågar flyga när Greta protesterar? Bidrag 5.

Nu är det dags – arkitekturmuseet ArkDes pepparkakshus-tävling är igång. I år finns det över hundra hus att välja mellan. Kommer Greta att vinna?

Ett tydligt tema för året är förstås pandemin och dess konsekvenser och hur jobbigt – men nödvändigt – det är att hålla avstånd. Här finns äldreboenden, rymden, längtan efter att resa (4, 12) samt mycket digital uppkoppling. Och så Greta – förstås. Bidrag 5 är en Arlandaterminal med en gulklädd Greta som strejkar utanför, bidrag 39 är Greta på väg över Atlanten i en bräcklig båt.

Tävlingsbidrag 39. Greta korsar Atlanten. Foto: ARKDES.

Polisstaten träder fram i all sin brutalitet i bidrag 9, kanske inspirerat av utvecklingen i Belarus?

Nytt för i år är (surprise surprise!) att det inte går att se pepparkakshusen i verkligheten. ArkDes skriver:

Ja, det är sant. Vi har 3D-scannat närmre 100 hemmabakade pepparkakshus. För om du inte kan besöka vår Pepparkakshus-utställning så tar vi vår utställning hem till dig!

Du kan rösta på ditt favorithus fram till den 15 december!

Redaktionen

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.