Oppositionsledare arresterad i Tanzania


"Tack, nu fick jag 550 miljoner från Sverige" Från den kenyanska tecknaren Gados Twitterkonto.

Situationen i Tanzania efter det omtvistade valet blir allt värre.  Enligt internationella medier har arresterades oppositionens presidentkandidat Tundu Lissu under tisdagen. Enligt medieuppgifter har han nu släppts. Texten uppdateras.

Tundu Lissu arresterades under tisdagen några timmar efter att flera andra oppositionspolitiker fängslats sedan de uppmanat till protester mot det som oppositionen betecknar som valfusk. Enligt officiella siffror fick president John Magufuli 84 procent av rösterna i valet den 28e oktober och hans parti CCM tog 97(!) av platserna i parlamentet.

I en kommentar på Twitter skriver utrikesminister Ann Linde att hon är oroad över utvecklingen.

Tanzania har genom åren varit ett av Sveriges största mottagare av bistånd. Sedan 2017 har biståndet minskat, men fortfarande (uppgifter från 2019) sker ett omfattande samarbete med staten inom utbildningsområdet. 

Redaktionen

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.