Global Podd #37. ”Stop killing us!”


Skylten som Ibrahim Faruk håller upp.

I Nigeria kräver sedan fler månader tillbaka tusentals ungdomar stopp på våldet och övergreppen från den korrupta poliskåren.

Ett brutalt mord på en ung man blev den tändande gnistan. Nigerias ungdomar fick nog av våld och övergrepp. Protesterna har pågått sedan i somras. Trots detta är det få som bryr sig om vad som händer i Afrikas folkrikaste land.

I Etiopien går konflikten in i ett nytt våldsamt skede. Blir det inbördeskrig? Och vem kan man lita på i ett propagandakrig där även forskare blir indragna? Dessutom veckan som gått i Myanmar, Guatemala och Nagorno-Karabach.

Du hör:

  • Ibrahim Faruk, ung demokratiaktivist i Nigeria, aktiv i organisationen Yiaga.
  • Redie Bereketeab, forskare på Nordiska Afrikainstitutet. 

Programledare: Ylva Bergman och David Isaksson.

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.