Miljökatastrof utanför Kamtjatkahalvön


Bild från Twitter

Tusentals döda djur flyter upp på stränderna vid den ryska Kamtjatkahalvön och enligt forskare som citeras av Moscow Times kan så mycket som 95 procent av det marina livet ha dött.  

Till tidningen säger undervattensfotografen Alexander Korobok som själv fick kemiska brännskador efter dyket.

“After this dive, I can confirm that there is an environmental disaster. The ecosystem has been significantly undermined and this will have long-term consequences, since everything in nature is interconnected.”

Samtidig visar satellitbilder från Greenpeace hur ett gulaktigt avloppsvatten rinner ut i havet. Organisationens tester visar på petroleumnivåer fyra gånger så höga som normalt i vattnet och två och en halv gång så höga halter av fenol i vattnet. Myndigheterna förnekar fortfarande att det skulle röra sig om en miljökatastrof. 

Redaktionen

 

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.