Miljökatastrof utanför Kamtjatkahalvön


Bild från Twitter

Tusentals döda djur flyter upp på stränderna vid den ryska Kamtjatkahalvön och enligt forskare som citeras av Moscow Times kan så mycket som 95 procent av det marina livet ha dött.  

Till tidningen säger undervattensfotografen Alexander Korobok som själv fick kemiska brännskador efter dyket.

“After this dive, I can confirm that there is an environmental disaster. The ecosystem has been significantly undermined and this will have long-term consequences, since everything in nature is interconnected.”

Samtidig visar satellitbilder från Greenpeace hur ett gulaktigt avloppsvatten rinner ut i havet. Organisationens tester visar på petroleumnivåer fyra gånger så höga som normalt i vattnet och två och en halv gång så höga halter av fenol i vattnet. Myndigheterna förnekar fortfarande att det skulle röra sig om en miljökatastrof. 

Redaktionen

 

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.