Vill du göra en god gärning? Då finns det en app för dig!


Vill du göra en insats i vardagen, men känner att det är för tungt och komplicerat att engagera dig ”på riktigt”? Då kanske appen Micro Action Movement är något för dig. Den ger dig tips på små saker i vardagen som ändå kan göra stor skillnad.

Micro Action Movement, M.A.M, är ett verktyg för att träna på vardagshandlingar som skapar en schysstare och mer hållbar värld och den första av sitt slag, skriver grundarna på sin webbsida.

M.A.M är den första appen av sitt slag och innehåller hundratals konkreta handlingar som du kan öva på i din vardag. Allt från att äta vegetariskt till att signa upp som läxhjälp, googla den svenska samtyckeslagen för att ta reda på vad den faktiskt innebär eller rentav skriva en insändare till tidningen om hur du tror ditt samhälle kan bli snällare, står det vidare på hemsidan.  En del uppmaningar är konkreta, andra har lite mer fokus på hur vi mår. Vi testar och swipar oss fram bland förslagen: ”Stanna upp, andas och meditera i tio minuter”, ”Har du en dator som samlar damm? Ge den till Daniel Johanssons projekt Dator till flykting”.

Appen bygger lite på det som brukar kallas nudging, alltså små knuffar i en positiv riktning och grundarnas tanke är att en handling om dagen är början på en bättre värld. 

En rad organisationer deltar redan i appen, däribland Kvinna till Kvinna, Refugee Welcome och Teskedsordern. Det är från dessa organisationer och från grundarna i organisationen Settings som förslagen på ”Micro Actions” i appen kommer.

Utvecklingen av appen har finansierats av Allmänna Arvsfonden och du kan ladda ned den gratis på App stor eller Google Play.

Redaktionen

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.