Global Bar Talks 19/10. Bistånd och näringsliv – Hur ska det fungera?


Kollage: Lisa Jansson.

Bistånd och näringsliv ska knytas närmare varandra, har regeringen gång efter annan förklarat. Men hur ska det gå till i praktiken? Går det att skapa en win-win-situation eller riskerar vi tvärtom att skapa ett ineffektivt och dyrt bistånd? Lyssna på nästa Global Bar-samtal den 19/10.

ANMÄL DIG HÄR
 
Regeringen har i flera sammanhang angett att bistånd och näringsliv ska knytas närmare varandra. Samtidigt finns det tydliga regler för vad biståndspengar får användas till, något vi bland annat skrivit om här och här.
 
Men vad menar vi egentligen med näringsliv? Och är det möjligt att skapa de synergier som regeringen talar om inom ramen för de så kallade DAC-reglerna.
 
Om detta handlar nästa Global Bar-samtal.

Var: Stora Nygatan 7.
När: 19/10 kl 18–19.30 ca.
 
Medverkande:
Anna Tibblin, generalsekreterare, We Effect.
Lena Sellgren, chefsekonom, Business Sweden.
Anders Olofsgård, docent på Handelshögskolan i Stockholm  och vice VD på SITE (Stockholm Institute of Transition Economics).
 
Samtalsledare: David Isaksson, chefredaktör, Global Bar Magazine.

Vi bjuder på snacks. Öl och vin till självkostnadspris.

ANMÄL DIG HÄR

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.