Global Podd 17/2020: Bistånd – en bransch för vita?


We Are The World- skivomslaget!

Få organisationer är så ”helvita” som de som försöker rädda världen. Ändå är det få som vill prata om saken. Vad beror det på? Skyddas biståndsbranschen av ett godhetsskimmer som ingen bryr sig om att granska? Premieras Excelarkens konformism över människors stökighet?

Vi pratar (vit) makt och bristen på balans i biståndet i Global Podd 17/2020. Dessutom –vad händer i Hongkong?

Du hör:

Jojje Olsson, Kinakännare, bosatt i Taiwan.

Pieter-Jan van Eggermont, humanitär rådgivare på Läkare Utan Gränser.

Maria Eriksson Baaz, professor i statskunskap, tidigare forskare vid Nordiska Afrikainstitutet.

Programledare: David Isaksson och Ylva Bergman.

Lyssna här!

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.