Peter Eriksson om Tanzania: Jag fördömer misshandeln!


Peter Eriksson. Foto: Regeringskansliet.

I en tidigare artikel berättade Global Bar Magazine om hur en av Tanzanias ledande oppositionspolitiker misshandlats svårt. Nu har även Sveriges biståndsminister fördömt händelsen.

– Jag känner till att den tanzaniske oppositionsledaren Freeman Mbowe (Chadema Party)  har misshandlats av okända i huvudstaden Dodoma och fördömer det starkt. Sverige, tillsammans med övriga EU-länder i Tanzania, har gjort ett lokalt uttalande där man bl a understryker vikten av att låta det demokratiska systemet ha sin gång och försäkra sig om att alla förutsättningar råder för fullt deltagande i trovärdiga och transparenta val. säger Peter Eriksson, minister för internationellt utvecklingssamarbete.

– Jag ser med oro på den fortsatt negativa utvecklingen i Tanzania avseende respekt för de mänskliga rättigheterna och det krympande demokratiska utrymmet. Med en kombination av dialog och stöd till krafter som vill utveckla demokratin och stärka skyddet för mänskliga rättigheter anpassar Sverige hela tiden sitt agerande i landet. Vi har intensifierat dialogen med den tanzaniska regeringen och framfört tydligt hur Sverige ser på utvecklingen, fortsätter Peter Eriksson.

Petter Bolme

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.