Peter Eriksson om Tanzania: Jag fördömer misshandeln!


Peter Eriksson. Foto: Regeringskansliet.

I en tidigare artikel berättade Global Bar Magazine om hur en av Tanzanias ledande oppositionspolitiker misshandlats svårt. Nu har även Sveriges biståndsminister fördömt händelsen.

– Jag känner till att den tanzaniske oppositionsledaren Freeman Mbowe (Chadema Party)  har misshandlats av okända i huvudstaden Dodoma och fördömer det starkt. Sverige, tillsammans med övriga EU-länder i Tanzania, har gjort ett lokalt uttalande där man bl a understryker vikten av att låta det demokratiska systemet ha sin gång och försäkra sig om att alla förutsättningar råder för fullt deltagande i trovärdiga och transparenta val. säger Peter Eriksson, minister för internationellt utvecklingssamarbete.

– Jag ser med oro på den fortsatt negativa utvecklingen i Tanzania avseende respekt för de mänskliga rättigheterna och det krympande demokratiska utrymmet. Med en kombination av dialog och stöd till krafter som vill utveckla demokratin och stärka skyddet för mänskliga rättigheter anpassar Sverige hela tiden sitt agerande i landet. Vi har intensifierat dialogen med den tanzaniska regeringen och framfört tydligt hur Sverige ser på utvecklingen, fortsätter Peter Eriksson.

Petter Bolme

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.