Global Podd 13/2020. Balkan – I’m in Love!


28 år efter belägringen av Sarajevo tar Jasenko Selimovic itu med sina minnen från kriget som skakade Europa. I Belgrad hoppas folk på Kina sedan EU tappat intresset och i Albanien fylls återigen caféerna efter en framgångsrik corona-bekämpning. Vi älskar Balkan – och det är dags för årets trettonde avsnitt av Global Podd!

Medverkande:

  • Jasenko Selimovic, dramatiker, före detta EU-parlamentariker och aktuell med boken Sarajevo. Minnen från en belägring.
  • Predrag Dragosavac, journalist, bosatt i Belgrad och Stockholm.   
  • Elsa Håstad, Sveriges ambassadör i Albanien.

Programledare: David Isaksson och Ylva Bergman.

Du kan även lyssna direkt på Spotify.

Här hör du Issouf Compaoré från Burkina Faso

Här hör du Ambassaden i Tiranas corona-favorit av Vlashent Sata 

Läs mer om Jasenko Selimovics bok om Sarajevo

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.