Boris Johnson slår ihop Dfid med brittiska UD


I vad som ser ut som en stor förändring av Storbritanniens utrikespolitik meddelade Boris Johnson idag att biståndsmyndigheten DFID slås samman med landets utrikesdepartement under ledning av utrikesministern Dominic Raab, rapporterar The Guardian.

– Skillnaden mellan diplomati och utvecklingssamarbete är konstgjord och föråldrad, hävdade premiärministern i samband med att förändringen tillkännagavs.

Storbritanniens regering kommer att stå fast vid sitt åtagande om 0,7 procent av BNP i bistånd, men blandningen av de två avdelningarna kommer oundvikligen att kräva större koppling mellan Storbritanniens stöd, säkerhet och kommersiella intressen.

Mer än en fjärdedel av den brittiska biståndsbudgeten hanteras redan idag av andra aktörer än Dfid, inklusive försvarsministeriet. 

Redaktionen

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.