Global Bar @Business Sweden: Lönsam och hållbar?


Så tjänar vi pengar – och bidrar till de globala målen!

Är det möjligt att bedriva en kommersiellt lönsam verksamhet och samtidigt bidra till de globala målen? På vilket sätt kan Agenda 2030 vara en tillgång för svenska företag som vill nå ut på nya marknader?

Ett systematiskt hållbarhetsarbete leder till lönsamhet på lång sikt, visar flera studier. Men vägen dit är inte enkel. De företag som försöker är ofta de som blir hårdast kritiserade och därför är det kanske inte konstigt om en del väljer att vara tysta.

Att rädda världen är ingen enkel sak.

Hur långt kan man begära att ett företag ska ta ansvar? Och vem ska betala? Är vi som konsumenter redo att stå för den ökade kostnaden?

Vårens andra Global Bar i samarbete med Business Sweden handlar om hållbarhet – och lönsamhet.

Global Bar @Business Sweden: Lönsam och hållbar?Är det möjligt att bedriva en kommersiellt lönsam verksamhet och samtidigt bidra till de globala målen? På vilket sätt kan Agenda 2030 vara en tillgång för svenska företag som vill nå ut på nya marknader?

Publicerat av Global Bar Tisdag 14 maj 2019

Medverkar gör:

Christina Båge-Friborg, hållbarhetschef och medlem av koncernledningen SSAB.

Marie Trogstam, hållbarhetschef Business Sweden

Sara Nordbrand, hållbarhetschef Svenska kyrkan

Moderator: David Isaksson, Global Reporting

Plats: Business Sweden

Datum: 14/5.

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.