Global Bar: Ukraina – mellan öst och väst


Den 31 mars går Ukraina till presidentval. Samtidigt fortsätter det lågintensiva kriget i den nordöstra Donetsk-provinsen. Och Krim är lika ockuperat som för fyra år sedan.

Ingenstans står kampen om sanningen – desinformationen, propagandan, manipulationerna – starkare än i Ukraina. Landet slits mellan öst och väst, mellan Ryssland och ett EU som lockar med ord men inte alltid så mycket handling … Men även inom Ukraina är den demokratiska utvecklingen problematisk. För hur många inskränkningar av fri- och rättigheter kan man göra i (försvaret av) rättigheternas namn? 

Och den ovillkorliga frågan som alltid dyker upp: korruptionen och oligarkernas makt.

Samtidigt händer det spännande saker i Ukraina. I Kiev bubblar det av konst och nattliv – ett Berlin i vardande? Och nog har Lviv i västra Ukraina alla förutsättningar att bli ”nästa” Prag.

Om ett Ukraina på gränsen mellan öst och väst handlar nästa Global Bar.

MEDVERKANDE:

Fredrik Wadström, journalist, Sveriges Radios kulturredaktion.

Mike Runey, Senior Programme Officer, Eurasia, Civil Rights Defenders.

Alona Melnyk, kommunikationsexpert från Ukraina och medarbetare på Global Reporting.

Datum: Torsdag 21/1.
Plats: The Loungery, Linnégatan 16, T-bana Östermalmstorg.
Språk: Svenska.

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

No Comment

Leave a reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.