Boris Johnson slår ihop Dfid med brittiska UD


I vad som ser ut som en stor förändring av Storbritanniens utrikespolitik meddelade Boris Johnson idag att biståndsmyndigheten DFID slås samman med landets utrikesdepartement under ledning av utrikesministern Dominic Raab, rapporterar The Guardian.

– Skillnaden mellan diplomati och utvecklingssamarbete är konstgjord och föråldrad, hävdade premiärministern i samband med att förändringen tillkännagavs.

Storbritanniens regering kommer att stå fast vid sitt åtagande om 0,7 procent av BNP i bistånd, men blandningen av de två avdelningarna kommer oundvikligen att kräva större koppling mellan Storbritanniens stöd, säkerhet och kommersiella intressen.

Mer än en fjärdedel av den brittiska biståndsbudgeten hanteras redan idag av andra aktörer än Dfid, inklusive försvarsministeriet. 

Redaktionen

Previous Den hoppfulla motkraften
Next La economía parasitario – el cultivo perfecto para Covid-19?