Just nu: Nagorno-Karabach attackeras


Bild från film på X (fd Twitter).

En dag efter nödransonerna från ICRC bombas Nagorno-Karabach av Azerbadzjan. Explosioner hörs i huvudstaden Stepanakert.
–Telefonlinjerna är nere, folk är panikslagna och alla är nere i sina källare, skriver en tvåbarnsmamma över SMS.

Texten uppdateras

Regionen, som officiellt tillhör Azerbadzjan har en överväldigande Armeisk population. Konflikten i regionen har hållit på i över 100 år. Sedan september i år har den eskalerat. En totalblockad av Lachinkorridoren, den enda vägen till regionen sattes upp i juni av Azerbadzjan, folket i Nagorno-Karabach har gått miste om förnödenheter som vatten, mat, elektricitet och medicin.

I måndags eftermiddag kom nödresurser till den Armeiska utbrytarregionen Nagorno-Karabach från internationella rödakorsetkommittén. På tisdag, 11:45 svensk tid, kommer flera rapporter om bombningar i området.

Marut Van, en journalist från regionen, skriver på sin facebook:

– Jag ser rök från mitt fönster från kullen framför mig. Skott har avlossats i närheten, drönarljud hörs över mig. Gevären har skjutit oavbrutet i fyrtio minuter.

Anna Sahakyan, en tvåbarnsmamma som bor i huvudstaden har sökt skydd i sin källare. Eftersom telefonlinjerna är nere skriver hon över SMS.

– Det verkar som det är ett fullskaligt krig och det skjuts från hela gränslinjen. Det skjuts med storkaliber och drönare flyger ovanför. Folk är panikslagna och alla är nere i sina källare.

Viktor Elsnitz

Uppläsning av artikel

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.