MR-dagarna öppnar upp för alla


Årets Mänskliga Rättighetsdagarna (MR-dagarna) blir mer tillgängliga för allmänheten. En av tre dagar riktar sig direkt till allmänheten och blir gratis för alla.

Årets MR-dagar går av stapeln den 23-25 november 2023 i Helsingborg under temat ”Rätten till utbildning och arbete”. Den tredje dagen, den 25 november, handlar om civilsamhällets arbetsvillkor, rätten till organisering och den krympande demokratin. Målgruppen är den intresserade allmänheten och detta är nytt för i år. 

– Tyvärr ser vi att civilsamhällets handlingsutrymme begränsas allt mer, dels genom minskade resurser, dels genom ökad politisk styrning, säger Anna Wigenmark, generalsekreterare på Föreningen Ordfront som är huvudman för Mänskliga Rättighetsdagarna i ett pressmeddelande. 

Allmänhetens dag som den kallas är gratis och nu kan organisationer ansökan om att arrangera program denna dag. Dagen har även en koppling till regeringens nedskärningar av biståndet. MR-dagarna blev av med 900 000 kronor efter att de hade skrivit kontrakt med Helsingborgs stad och tappade en kommunikationstjänst. Trots detta kommer alltså MR-dagarna att genomföras som planerat.

Redaktionen

Läs mer:

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.