Global Podd 126. Kurdo Baksi –  Är du världens lyckligaste turk?


Istanbul 2017. Foto: Faruk Melik/Unsplash.

Är Erdogan världens slugaste politiker och varför kom vikingarna till Turkiet långt före turkarna? Vi tar tempen på Turkiet med hjälp av Kurdo Baksi, aktuell med boken ”Endast den som är turk är lycklig” Är det i själva verket Kurdo Baksi som är den lyckligaste turken i världen?

Erdogan och Turkiet har framgångsrikt dominerat den politiska agendan och fått svenska utrikesministrar att framstå som naiva och blåögda. Nu är Finland insläppta i NATO, medan Sverige fortfarande står med mössan i handen och tigger.

Vad händer nu? Drömmer Erdogan om att bli en ny ottomansk sultan, vilka är de svarta turkarna – och förstås – kommer Erdogan att sitta kvar efter valet i maj?

Journalisten, författare, debattören och aktivisten Kurdo Baksi är aktuell med boken ”Endast den som är turk är lycklig”. Hör mer om bokbegravningar, skrämmande vita bilar, Karl den XII:s äventyr och om vad som idag händer i Turkiet.

Avsnitt 126 av Global Podd handlar om Turkiet som i år firar sitt 100-årsjubileum.

Lyssna på: Kurdo Baksi, journalist, författare, debattör och aktivist.

Programledare: David Isaksson.

Lyssna på Apple Podcaster här.

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.