Iran: Aktivister tapetserar Stockholms tunnelbana


Aktivisterna säger att detta bara är början. Foto: Privat

Ett Instagramkonto med bara 17 inlägg och 204 följare tapetserar nu Stockholms tunnelbanor till stöd för den iranska revolutionen. På en vecka samlade de in 150 000 kronor och de säger att detta är bara början.

Bor du i Stockholm och tar tunnelbanan till jobbet kommer du mötas av posters med den iranska revolutionens slagord ”women, life, freedom”. Det är 264 personer som har bidragit till en anonym insamlingskampanj med syfte att visa solidaritet med folket i Iran och sätta press på svenska politiker att stoppa alla politiska förbindelser med den regimen.

– Min idé var att få igång en rörelse där vi med hjälp av den stora massan skapar finansiella muskler till att bekosta stora marknadsföringskampanjer, skriver den anonyma personen som står bakom insamlingen.

Enligt uppgift ska insamlingen ha pågått en vecka och fått in 150 000 kronor. Gruppen har också fått en rabatt på 73 procent för att ha råd med annonseringen i tunnelbanan.

– Med pengar kan man ge ytterligare dimensioner på hur man kan påverka revolutionen, skriver arrangören som menar att detta bara är startskottet.

Bilderna är gjorda av en anonym artist och återfinns på 13 centrala tunnelbanestationer: Hötorget, Karlaplan, Mariatorget, Medborgarplatsen, Odenplan, Ropsten, Rådhuset, Rådmansgatan, S:t Eriksplan, Skanstull, Slussen, T-Centralen och Tekniska högskolan.

– Nu när vi lyckats med denna initiala kampanj och byggt upp ett förtroende så skulle man kunna fortsätta och göra större kampanjer i Norden, Europa och kanske world wide, skriver arrangören.

Redaktionen

Läs mer

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.