Diakonia: Lena Ingelstam lämnar sitt uppdrag


Lena Ingelstam Generalsekreterare för Diakonia. Foto: Diakonia.

Efter en kritiserad hantering av en omorganisation väljer nu Lena Ingelstam att avgå från sitt uppdrag som biståndsorganisationen Diakonias generalsekreterare. Biträdande generalsekreterare Mattias Brunander tar tillfälligt över rodret. Det skriver organisationen i ett pressmeddelande.

– Den bästa vägen framåt för Diakonia är utan mig. Men jag kommer alltid att vara stolt över att ha varit del av organisationens fantastiska arbete, säger Lena Ingelstam i pressmeddelandet.

Diakonias gjorde en omorganisering av sitt huvudkontor i Stockholm under 2022 och sedan dess har det stormat rejält. Lena Ingelstam väljer att lämna sin post med omedelbar verkan är att hon inte upplever sig ha förtroende från de anställda, skriver organisationen.
– Diakonia har aldrig behövts mer, utmaningarna i världen är så stora och arbetet för människor i fattigdom och förtryck är otroligt viktigt. Då behövs ett ledarskap som har förtroende från personalen, och det fulla förtroendet har inte jag idag. Då är det bättre för Diakonia att ledas av någon annan, fortsätter Lena Ingelstam.

Redaktionen

Uppläsning av artikel

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.