Diakonia: Lena Ingelstam lämnar sitt uppdrag


Lena Ingelstam Generalsekreterare för Diakonia. Foto: Diakonia.

Efter en kritiserad hantering av en omorganisation väljer nu Lena Ingelstam att avgå från sitt uppdrag som biståndsorganisationen Diakonias generalsekreterare. Biträdande generalsekreterare Mattias Brunander tar tillfälligt över rodret. Det skriver organisationen i ett pressmeddelande.

– Den bästa vägen framåt för Diakonia är utan mig. Men jag kommer alltid att vara stolt över att ha varit del av organisationens fantastiska arbete, säger Lena Ingelstam i pressmeddelandet.

Diakonias gjorde en omorganisering av sitt huvudkontor i Stockholm under 2022 och sedan dess har det stormat rejält. Lena Ingelstam väljer att lämna sin post med omedelbar verkan är att hon inte upplever sig ha förtroende från de anställda, skriver organisationen.
– Diakonia har aldrig behövts mer, utmaningarna i världen är så stora och arbetet för människor i fattigdom och förtryck är otroligt viktigt. Då behövs ett ledarskap som har förtroende från personalen, och det fulla förtroendet har inte jag idag. Då är det bättre för Diakonia att ledas av någon annan, fortsätter Lena Ingelstam.

Redaktionen

Uppläsning av artikel

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.