Akut Sida-stöd till Pakistan


Översvämning i Sukkur, Pakistan 22/8 2022. Foto: Shutterstock.

Sida ger ett stöd på sammanlagt 8,5 miljoner till människor som drabbats av översvämningen i Pakistan. Det skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

Totalt har över 1 000 människor avlidit till följd av de översvämningar som drabbat Pakistan.  Totalt har 33 miljoner människor drabbats och av dem är 6,4 miljoner i allra störst behov av humanitärt stöd, enligt FN:s samordningsorgan OCHA.

Den svenska insatsen består av kontantstöd, vatten och sanitet, tak över huvudet, hälsostöd och skydd för kvinnor och barn.

 – De kraftiga regnen har gjort miljoner människor hemlösa, dödstalen stiger och det är svårt att nå drabbade eftersom vägar och broar skadats. Och situationen riskerar bli än värre eftersom monsunregnen fortsätter, vilket innebär stora utmaningar att komma ut med stöd till människor i områden som blivit svåra att nå fram till för hjälporganisationer, säger Jakob Wernerman, Sidas chef för det humanitära biståndet i pressmeddelandet.

Stödet från Sida går via organisationerna International Rescue Committee IRC (3,6 miljoner kronor) och Islamic Relief, IR (4,9 miljoner).

Redaktionen

Läs också

Uppläsning av artikel

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.