Mer pengar till klimatet  – men avräkningarna ligger kvar


Torka i tider av klimatförändringar -människor som söker vatten i Tanzania. Foto. Shutterstock

Mer pengar till FN-fond, investeringsprogram med Världsbanken och ny strategi för klimatarbetet. Det är regeringens klimatsatsning inför miljömötet Stockholm+50 som börjar den 2/6. Samtidigt har regeringen sedan tidigare beslutat att räkna av nästan hälften av allt bistånd till hållbar utveckling.

Vid en pressträff den 1 juni presenterade biståndsminister Matilda Ernkrans regeringens satsning, en satsning som föreslås samtidigt som regeringen sedan tidigare beslutat att upp till 47 procent av biståndet för hållbar utveckling (via Sida) ska kunna räknas av.

Det nya stödet omfattar 4,1 miljarder kronor under åren 2022-2026 till den globala miljöfonden GEF. Den nya strategin för klimatbistånd som samtidigt lanseras ska totalt omfatta 8 miljarder kronor (2022-2026). Slutligen lovar regeringen att avsätta 200 mijoner kronor i en ny fond som lanseras tillsammans med Världsbanken och Italien i samband med Stockholm +50.

Redaktionen

Fortsätt läsa för endast 49 kr/mån!

Du läser nu en av tre gratis artiklar innan du bestämmer dig för att bli prenumerant. För att läsa mer om våra prenumerationer klickar du här.

Köp prenumeration

Uppläsning av artikel

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.