Insamling: Fem miljarder kronor till Ukraina


Radiohjälpen - en del av ett internationellt nätverk.

Tillsammans med resten av sitt internationella humanitära nätverk EAA (Emergency Appeals Alliance) som består av tretton organisationer i lika många länder har Radiohjälpen samlat in cirka fem miljarder kronor till akut humanitärt stöd till Ukraina.

– Det är verkligen otroligt och hjärtevärmande att se det generösa stödet och den stora solidaritet runt om i världen som visas för folket i Ukraina och de som drabbats av konflikten. Vårt budskap är enkelt: donera nu om du kan så att vi tillsammans kan tillhandahålla humanitärt bistånd till de miljontals drabbade, säger Saleh Saeed, verkställande direktör för Storbritanniens katastrofkommitté (DEC) och ordförande för EAA i ett pressmeddelande.

EAA är en allians av organisationer som är verksamma i 13 länder i Europa, Nordamerika och Japan och har även medlemsorganisationer i Oceanien. Tillsammans representerar de över 150 nationella välgörenhetsorganisationer och icke-statliga organisationer. Radiohjälpen har har för sin del samlat in 31,6 miljoner kronor. Melodifestivalen står för cirka en tredjedel av detta.

Läs mer om medlemsorganisationerna här: Internationella samarbetspartners | Radiohjälpen (radiohjalpen.se).

Redaktionen

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.