Ökat givande till ideella organisationer 


Från Givas rapport

Givandet till ideella organisationer fortsätter att öka. Det visar en prognos från organisationen Giva Sverige. 

– Svenskarna har visat ett stort engagemang och en vilja att bidra till de ideella organisationernas arbete under pandemins andra år. Allmänhetens engagemang och förtroende för civilsamhället är stort och stabilt, säger Charlotte Rydh, generalsekreterare på Giva Sverige i ett pressmeddelande.

Allmänheten har stått för stabiliteten under pandemin, men siffror från det fjärde kvartalet 2021 visar att även företagens stöd nu verkar återhämta sig, skriver organisationen vidare.

Giva Sveriges största medlemsorganisationer, med 25 Mkr eller mer i intäkter från privat sektor, har besvarat en enkät om gåvor och bidrag under 2021. Prognosen, som bygger på preliminära insamlingsresultat för helåret 2021, visar att de totala intäkterna från gåvor och bidrag väntas bli högre än 2020. Då samlades totalt 9,2 miljarder kronor in av medlemsorganisationerna.

Hela 66 procent av organisationerna uppger en ökning av insamlade medel för 2021 jämfört med 2020. Drygt en fjärdedel bedömer att intäkterna från gåvor och bidrag blir oförändrad och sju procent förutspår en minskning.

Läs rapporten i sin helhet här.

Redaktionen

Uppläsning av artikel

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.